Club Lampeggiante Blu

Club Lampeggiante Blu

Wie herinnert zich niet de spectaculaire achtervolgingsscènes uit de vroegere Italiaanse politiefilms? Met name Giulia’s, Alfetta’s en 75’s in grijsgroen, blauw met witte strepen of donkerblauw jaagden met blauw zwaailicht, gillende sirenes en piepende banden op het vluchtende gespuis. Bijna elke bocht werd dwars genomen en er werd regelmatig een onschuldige weggebruiker in de rondte getikt. Ook de Alfa’s kwamen niet altijd ongeschonden uit de strijd, soms konden ze rechtstreeks door naar de schroothoop.

Colonne van ongeveer vijftien voertuigen, zowel politie-auto’s als ambulances.

De Alfa’s waarmee de Club Lampeggiante Blu (‘blauw zwaailicht’) vanuit Italië naar Zandvoort komt, verkeren in topstaat. Zorgvuldig geconditioneerd of gerestaureerd door de leden die in de meeste gevallen zelf werkzaam zijn of waren bij de polizia en carabinieri. De colonne bestaat uit ongeveer vijftien voertuigen, zowel politie-auto’s als ambulances. De uitstapjes van de club draaien om meer dan alleen maar plezier; de dames en heren zamelen ook geld in voor goede doelen.

Al eerder kennismaken met onze Italiaanse gasten van het Spettacolo Sportivo 2024? Kijk op hun website www.lampeggianteblu.it, het Instagram, Youtube of facebook account.

Counting down the days!

Mede mogelijk gemaakt door