Info / FAQ


Het Spettacolo Sportivo Alfa Romeo 2019 vindt plaats op Circuit Zandvoort op zaterdag 24 en zondag 25 augustus. Openingstijden van het circuitterrein voor het publiek zijn op zaterdag van 10.00 tot 18.00 en op zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Als je Alfa een verplichte technische keuring moet ondergaan kan je eerder terecht, in de bevestigingsmail krijg je daarover informatie.
Bij aankomst verwijzen de SCARB vrijwilligers, duidelijk herkenbaar, je naar je parkeerplek.

  • Alfa's van SCARB-leden en buitenlandse gasten: op paddock 1 en 2 gegroepeerd naar categorie. SCARB vrijwilligers verwijzen je naar de betreffende vakken. Als dat vak vol is kan je terecht op paddock 3 waar je parkeert op volgorde van aankomst.
  • Niet-Alfa's van SCARB-leden: achter de tribune.
  • Alfa's van niet-SCARB-leden: achter de hoofdtribune.
  • Niet-Alfa's van niet-SCARB-leden/overig: parking C achter de paddock office.
SCARB leden hebben gratis toegang op vertoon van een geldige clubpas, met twee volwassenen en twee kinderen tot 12 jaar. Niet leden betalen 20 euro per dag of 25 euro voor een weekend-passepartout. Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang, van 6 tot 12 jaar 5 euro voor zowel één dag als beide dagen. Leden van buitenlandse Alfaclubs krijgen 5 euro korting op vertoon van een geldige clubpas van 2019.
De huisregels van het circuit staan op het gehele terrein (huis)dieren, uitgezonderd hulphonden, niet toe. Ook niet in de auto. Wie zijn hond of ander huisdier meeneemt wordt niet toegelaten of, indien toch binnengekomen, van het terrein gestuurd. Promotionele activiteiten (waaronder flyeren) zonder voorafgaande toestemming zijn niet toegestaan. De huisregels en het paddockreglement van het circuit vind je op www.alfaclub.nl.
Wil je je aanmelden als lid, ga dan eerst naar de Paddock Office. Die vind je op Parking C, buiten het toegangshek. We hebben een aantrekkelijke aanbieding voor je. Het lidmaatschap is inclusief toegang tot het Spettacolo Sportivo voor twee volwassenen en twee kinderen tot 12 jaar. Bovendien kan je dan, zo lang er plaats is, je Alfa op de paddock parkeren. De jaarbijdrage verdien je zo al heel snel terug en je ontvangt bovendien een fantastisch clubblad.
Je tweede Alfa kan ook mee de paddock op als: beide auto's op je naam staan en je met de tweede bestuurder achter elkaar aan rijdend bij het toegangshek komt en bij de medewerker aangeeft dat je met twee auto's komt.
Het Spettacolo Sportivo is door de Belastingdienst erkend voor de evenementenregeling. Wil je komen met een Alfa ouder dan 15 jaar en waarvan het kenteken geschorst is, stuur dan uiterlijk 18 augustus een e-mail naar info@alfaclub.nl met daarin je naam, donateurnummer, type Alfa en kenteken. De SCARB verzamelt deze gegevens en levert ze aan bij de Belastingdienst maar heeft geen invloed op het vervolgproces. We kunnen geen bevestiging sturen omdat de Belastingdienst de organisator van een erkend evenement ook geen bevestiging stuurt.
Alleen SCARB-leden en buitenlandse gasten met een Alfa Romeo kunnen zich inschrijven voor de baanactiviteiten.

Inschrijven doe je via de webshop. Alle bij de programmaonderdelen genoemde prijzen gelden voor aankoop via de webshop. De verkoop via de webshop sluit in de nacht van 20 op 21 augustus 2019.

Let bij de inschrijving goed op de eventuele toelatingseisen en de dagen waarop de programmaonderdelen plaatsvinden. Wil je met meerdere auto's deelnemen? Vul dan per auto een inschrijfformulier in.
Tijdens het Spettacolo kan je op de dag zelf nog inschrijven bij de inschrijfbalie. De kans bestaat dat de baanactiviteiten al volgeboekt zijn. De prijzen liggen bovendien iets hoger dan in de voorverkoop. De inschrijfbalie is beide dagen vanaf 10.00 uur geopend. Voor de Scuderia en de Circuittraining kan je inschrijven op vrijdagavond tijdens de keuringen in de TC-loods of op zaterdagochtend voor 10.00 uur bij de inschrijfbalie.
Kom aan het begin van de dag naar de inschrijfbalie. Daar adviseren we je graag bij je keuze uit de diverse sessies waarin nog plaats is.
Bekijk het programma. LET OP: Alle genoemde tijden zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. Het definitieve programma vind je op het Spettacolo.
Dat verschilt per baanonderdeel, kijk bij het betreffende onderdeel onder DOEN voor meer informatie.
Op geen enkel circuit in Europa mogen kinderen onder de 16 jaar mee de baan op. Het Spettacolo kent één uitzondering; de Gruppo Bambino. Kijk bij de beschrijving voor meer bijzonderheden.
Voor de Scuderia en Circuittraining gelden keuringseisen. De tijden voor de keuring staan in de bevestigingsmail die je na het afronden van je bestelling krijgt.
Neem contact op met track@spettacolosportivo.eu als je op de aangegeven tijd niet beschikbaar bent.
De briefing is verplicht voor rijders EN passagiers. Na de briefing ontvangen zij na inlevering van een vrijwaringsverklaring (bekijk het voorbeeld) een voorruitsticker en polsbandjes. Zonder deze zaken word je niet toegelaten tot de baan. Heb je ingeschreven voor meerdere activiteiten, dan hoef je maar één briefing bij te wonen en krijg je ook alle voorruitstickers mee. Eén uitzondering geldt voor de briefing voor de Gruppo Bambino, de gang van zaken is dan heel anders. Daarom moeten rijders en (volwassen) passagiers deze in alle gevallen bijwonen. Voor deelnemers (en hun passagiers) aan de parades is de briefing niet verplicht, het tekenen van een vrijwaringsverklaring wel.
De inschrijfbalie en de briefingruimte vind je in de zaal op de galerij boven de pitboxen.
Ook passagiers, bijvoorbeeld partner, zoon of dochter, moeten de briefing bijwonen, juist omdat er dan tijdens de sessie van bestuurder gewisseld kan worden. Dat mag uitsluitend in de pitstraat. Het is niet mogelijk vanaf de paddock de pitstraat in te lopen, dus wie het stuur wil overnemen moet eerst als passagier mee de baan op.
Doorgaans keert een verzekering niet uit bij schade ontstaan op het circuit of tijdens een snelheidsevenement. Er zijn uitzonderingen waarbij er wel dekking is, maar soms geldt daarbij de verplichting om de activiteiten vooraf te melden. Informeer bij je verzekeraar of tussenpersoon naar de voorwaarden.
Raadpleeg www.vvvzandvoort.nl of boekingssites zoals www.booking.com of www.trivago.com voor overnachtingsmogelijkheden.
Ieder SCARB-lid dat zijn of haar inschrijving wil intrekken voor aanvang van het evenement ontvangt het inschrijfgeld terug als zowel:
- uiterlijk twee weken voor aanvang van het evenement de annulering schriftelijk bij de organisatie is gemeld via track@spettacolosportivo.eu, en:
- er sprake is van een geldige, controleerbare en onvermijdelijke reden van afzegging.

Er vindt geen restitutie plaats als:
- je inschrijving in strijd is met de eisen en voorwaarden zoals vermeld in de officiële publicaties (onder andere deze website).
- je auto bij verplichte technische keuring niet in orde blijkt.
- als voor of na toegang tot de baan blijkt dat je auto teveel geluid produceert. Vanwege de zeer strenge geluideisen wordt je auto dan niet toegelaten of van de baan verwijderd.

Eventuele restitutie vindt binnen enkele weken na het evenement plaats.
De SCARB verwerkt persoonsgegevens met inachtneming van de AVG (ingegaan op 25 mei 2018). Onze privacy verklaring vind je op www.alfaclub.nl.
Vind je hierboven geen antwoord op je vraag, neem dan contact op via track@spettacolosportivo.eu voor vragen over het baanprogramma, spettacolo@alfaclub.nl voor overige vragen over het Spettacolo Sportivo of via info@alfaclub.nl voor algemene vragen over de SCARB.Ga voor het laatste nieuws naar www.alfaclub.nl.
Deze tekst is in juni 2019 samengesteld. Alle informatie is onder voorbehoud van wijzigingen.