Alfa Romeo Challenge

De Alfa Romeo Challenge: verbaas je over hoe hard het gaat. Ook over de oudjes want die doen het vaak niet alleen best maar soms zelfs beter. Zoals een klassieke Giulia die een 147 het vuur aan de schenen legt. Dit zijn de mannen en vrouwen van het serieuze racewerk. Met een kwalificatietraining op de zaterdag en races op zowel de zaterdag als de zondag. Op zondag is er een 1-uurs race met verplichte pitstop voor extra spektakel.

Squadra Italia

De Squadra Italia valt onder het Dutch National Racing Team (DNRT) en bestaat uit een groep amateurs die tegen niet al te hoge kosten genieten van het racen met hun Alfa's. Zoals ze het zelf zeggen: 'we kunnen goed met elkaar door een bocht', wij zouden hen Gentlemen Racers willen noemen. Dit jaar zijn ze te gast op het Spettacolo en laten ze ook anderen genieten van boeiende races. Het startveld heeft een grote diversiteit aan Alfa's, van de jaren '70 tot de jongste typen. De Squadra Italia is een raceklasse met diverse kampioenschappen zoals de 16V TwinSpark Cup, 75TS Cup en 105 Cup.

Special Display

Op de Special Display zie je een line-up van vele 'neusjes van de zalm'; dit jaar niet alleen Alfa Romeo's maar ook enkele andere merken. Wat ze delen is het opvallende design van het 100-jarige Carrozzeria Zagato. Daarnaast is de Scuderia del Portello opnieuw aanwezig met een hele batterij bijzondere racers die op de baan flink op de staart getrapt worden.

Lezing

Interessante lezing op zaterdag- en zondagmiddag over het fascinerende designhuis en carrosseriebouwer Zagato. De tijden vind je in het programma.

Paddocks

Bij veel race-evenementen kan je alleen maar tegen betaling de paddock op, of soms zelfs helemaal niet. Het Spettacolo Sportivo speelt zich juist af op de paddock. Rijen strak geparkeerde Alfa's, type bij type, en de tenten waar de teams van de Squadra Italia en de Alfa Romeo Challenge aan hun auto's werken.

Zorg voor gemakkelijk schoeisel en voor voldoende batterij- en geheugencapaciteit van je apparatuur, er is zóveel moois te zien en vast te leggen.

Pitboxen

Een deel van de pitboxen en de paddock is omgetoverd tot een heuse winkelpromenade. Met onder andere de SCARB clubwinkel met een grote collectie clubartikelen zoals kleding, oudere Klaverblaadjes en vele gadgets waarmee je de passie voor ons merk kunt uitdragen. De clubwinkel opent beide dagen om 10.00 uur.

Papa's en mama's mogen zich op het Spettacolo in een grote Alfa Romeo speeltuin wanen, in de Alfa Kids Club bieden we de kleinere Alfisti vermaak op hun eigen niveau. Let op: De Kid's Club is GEEN oppas waar je je kinderen kunt onderbrengen terwijl je zelf het circuit opgaat. Tenminste één ouder moet aanwezig zijn, wij nemen niet de verantwoordelijkheid over.

Verder vind je vele standhouders met miniatuurauto's, boeken, poetsmiddelen, smeermiddelen en gebruikte en nieuwe onderdelen. Ook zijn er weer diverse stands met Italiaanse lifestyle-artikelen en delicatessen.

Leden van de Technische Commissie geven in hun eigen pitbox tekst en uitleg over Alfa Romeo 8-cilinder motoren. In de Alfa Romeo Miniatura expositie in één van de pitboxen showt een groep verzamelaars een grote hoeveelheid Alfa Romeo miniaturen.

Catering

In de clubwinkel kan je op vertoon van je clubpas een sponsorkaart aanschaffen waarmee je in het SCARB clubcafé koffie, thee, fris of een biertje kunt verkrijgen. Het clubcafé opent op zaterdag en zondag om 9.00 uur. Beide dagen is ook een deel van de reguliere cateraars open.

Tribunes en pitdak

Relaxed genieten van spannende races of de verrichtingen van de cursusdeelnemers volgen doe je vanaf de tribunes of vanaf het dak van de pits. We voorzien de races en een groot aantal activiteiten op de paddock van een enthousiast en deskundig commentaar.