Alfa 90 samenkomst

Was Alfa Romeo’s eigen Centro Stile nog verantwoordelijk voor het ontwerp van de Alfetta, onder de schetsen van diens opvolger, de Alfa 90 stond de handtekening van Bertone.

Inschrijven

Geïntroduceerd op de autosalon van Turijn.

De 90 had een strakkere vormgeving en een luxueuzere uitrusting, maar was technisch gezien grotendeels identiek. Maar wel werd het gamma aangevuld met Busso’s heerlijke 6-cilinder (2.0 en 2.5 liter), en een voor die tijd rappe 2.4 liter turbo-diesel. 


De Alfa 90 werd in 1984 geïntroduceerd op de autosalon van Turijn. Opvallende kenmerken waren de voorspoiler die boven de 80 km/h enkele centimeters naar beneden zakte voor een betere wegligging en motorkoeling, en (als optioneel accessoire) een Valextra attaché koffertje dat in het dashboard kon worden geschoven.

De productie-aantallen waren we niet hoog; die bleven steken op bijna 56.500 exemplaren doen de productie in 1987 gestaakt werd.

In het kader van 40 jaar Alfa 90 proberen we zoveel mogelijk exemplaren bij elkaar te krijgen. De auto’s krijgen een op de zaterdag en de zondag een gezamenlijke plek. Op zondag kunnen de auto's deelnemen aan de parade.

Inschrijven

Veiligheid en voorwaarden

  • Rijden achter pace car in rustig tempo.
  • Uit veiligheidsoverwegingen mogen kinderen onder de 16 jaar NIET mee in de auto.
  • Parade rijden op zondag.
  • Ondertekenen vrijwaringsverklaring voor alle inzittenden is VERPLICHT.
  • De deelname is kosteloos.

Inschrijven

Counting down the days!

Mede mogelijk gemaakt door