Informatie / FAQ

Heb je vragen? Of wil je meer weten over het Spettacolo Sportivo? Kijk dan snel of je vraag al beantwoord wordt in onze FAQ. Mocht dit niet zo zijn dan kun je nog altijd contact met ons opnemen.


Veelgestelde vragen

Op dit moment zijn er geen beperkingen maar we moeten er rekening mee houden dat de pandemie weer oplaait. De SCARB volgt dan de richtlijnen van het RIVM en de eventuele extra regels van het Circuitpark Zandvoort.  Om te vermijden dat er teveel mensen in een ruimte bij elkaar komen staat de verplichte briefing in een online video, zie punt 18.

Vooraf inschrijven is handig om je te verzekeren van deelname aan de baanactiviteiten (zo lang de voorraad strekt). Als er nog plaatsen over zijn kan je ook tijdens het weekend nog tickets kopen (bij de Inschrijfbalie boven de pitboxen), daarvoor geldt wel een toeslag van 5 euro per ticket. Voor toegang tot de paddock is inschrijven niet nodig.
Het Spettacolo Sportivo Alfa Romeo 2022 vindt plaats op Circuit Zandvoort op zaterdag 2 en zondag 3 juli. Openingstijden van het circuitterrein voor het publiek zijn beide dagen van 9.00 tot 18.00 uur. Als je Alfa een verplichte technische keuring moet ondergaan kan je eerder terecht, in de bevestigingsmail krijg je daarover informatie.
Bij aankomst verwijzen de SCARB vrijwilligers, duidelijk herkenbaar, je naar je parkeerplek. Niet-Alfa's verwijzen we naar een apart parkeervak.

Op vertoon van hun geldige clubpas hebben SCARB-leden gratis toegang, samen met nog een volwassene en hun kinderen tot 12 jaar. Niet-leden betalen 20 euro per dag, of 25 euro voor het hele weekend. Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar kost de toegang 5 euro voor zowel één dag als het hele weekend. Leden van buitenlandse Alfaclubs krijgen 5 euro korting op vertoon van een geldige clubpas van 2022.

Je kunt halfjaar-lid worden via de webshop. Dat kost 40 euro inclusief toegang tot het Spettacolo Sportivo voor twee volwassenen en drie kinderen tot 12 jaar. Dat lidmaatschap verdien je zo al heel snel terug en je ontvangt bovendien twee keer een fantastisch clubblad.

De huisregels van het circuit staan op het gehele terrein geen (huis)dieren toe, uitgezonderd hulphonden. Ook niet in de auto. Wie zijn hond of ander huisdier meeneemt wordt niet toegelaten of, indien toch binnengekomen, van het terrein gestuurd. Promotionele activiteiten (waaronder flyeren) zonder voorafgaande toestemming zijn niet toegestaan. Bekijk alle huisregels en het paddockreglement van het circuit.

Je tweede Alfa kan ook mee de paddock op als: beide auto's op je naam staan en je met de tweede bestuurder achter elkaar aan rijdend bij de poort komt en bij de medewerker aangeeft dat je met twee auto's komt. Het totaal aantal inzittenden mag niet meer zijn dan twee volwassenen en hun kinderen tot 18 jaar

Het Spettacolo Sportivo is door de Belastingdienst erkend voor de evenementenregeling. Wil je komen met een Alfa ouder dan 15 jaar en waarvan het kenteken geschorst is, stuur dan uiterlijk 26 juni een e-mail naar info@alfaclub.nl met daarin je naam, donateurnummer, type Alfa, kenteken én de data dat je er mee op de openbare weg rijdt. De SCARB verzamelt deze gegevens en levert ze aan bij de Belastingdienst, maar heeft geen invloed op het vervolgproces. We kunnen geen bevestiging sturen omdat de Belastingdienst de organisator van een erkend evenement ook geen bevestiging stuurt.

Inschrijven doe je via de webshop. De verkoop van baansessies sluit in de nacht van 28 op 29 juni. Let bij de inschrijving goed op de eventuele toelatingseisen en de dagen waarop de programmaonderdelen plaatsvinden. Wil je met meerdere auto's deelnemen? Vul dan per auto een inschrijfformulier in.

Tijdens Spettacolo weekend kun je bij de inschrijfbalie inschrijven voor (extra) baansessies (mits nog beschikbaar). De prijzen liggen iets hoger dan in de voorverkoop. Contant betalen is niet mogelijk, betalen kan uitsluitend met PIN. De inschrijfbalie is beide dagen vanaf 10.00 uur geopend. Voor de Scuderia en de Circuittraining kan je inschrijven op vrijdagavond tijdens de keuringen in de TC-loods of op zaterdagochtend voor 10.00 uur bij de inschrijfbalie.

Kom aan het begin van de dag naar de Inschrijfbalie. Daar adviseren we je graag bij je keuze uit de diverse sessies waarin nog plaats is.

Bekijk het programma . LET OP: Alle genoemde tijden zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. Het definitieve programma vind je op het Spettacolo.

Dat verschilt per baanonderdeel. Kijk bij het betreffende onderdeel onder Doen voor meer informatie.

Op geen enkel circuit in Europa mogen kinderen onder de 16 jaar mee de baan op. Het Spettacolo kent één uitzondering; de Gruppo Bambino. Kijk bij de beschrijving voor meer bijzonderheden.

Voor de Scuderia en Circuittraining gelden keuringseisen. De tijden voor de keuring staan in de bevestigingsmail die je na het afronden van je bestelling krijgt.

Neem contact op met track@spettacolosportivo.eu als je op de aangegeven tijd niet beschikbaar bent.

De briefing is verplicht voor rijders EN passagiers. Dit jaar publiceren we de video met de briefing op YouTube. De link naar die video publiceren we in de loop van juli, zie het nieuws op www.alfaclub.nl. Je ontvangt na inlevering van een vrijwaringsverklaring, (bekijk het voorbeeld) een voorruitsticker en polsbandjes. Zonder deze zaken word je niet toegelaten tot de baan. Heb je ingeschreven voor verschillende baansessies, dan hoef je maar één briefing te volgen en krijg je ook in één keer alle voorruitstickers mee. Een uitzondering geldt voor de briefing voor de Gruppo Bambino, de gang van zaken is dan heel anders. Daarom moeten rijders en (volwassen) passagiers deze in alle gevallen volgen. Voor deelnemers (en hun passagiers) aan de parades is de briefing niet verplicht, het tekenen van een vrijwaringsverklaring wel.

De inschrijfbalie en de briefingruimte vind je in de zaal op de galerij boven de pitboxen.

Ook passagiers, bijvoorbeeld partner, zoon of dochter, moeten de briefing online volgen, juist omdat er dan tijdens de sessie van bestuurder gewisseld kan worden. Dat mag uitsluitend in de pitstraat. Het is niet mogelijk vanaf de paddock de pitstraat in te lopen, dus wie het stuur wil overnemen moet eerst als passagier mee de baan op.

Doorgaans keert een verzekering niet uit bij schade ontstaan op het circuit of tijdens een snelheidsevenement. Er zijn uitzonderingen waarbij er wel dekking is, maar soms geldt daarbij de verplichting om de activiteiten vooraf te melden. Informeer bij je verzekeraar of tussenpersoon naar de voorwaarden.

Raadpleeg www.vvvzandvoort.nl of boekingssites zoals www.booking.com en www.trivago.com voor overnachtingsmogelijkheden.

Ieder SCARB-lid dat zijn of haar inschrijving wil intrekken voor aanvang van het evenement ontvangt het inschrijfgeld terug als zowel:

  • uiterlijk twee weken voor aanvang van het evenement de annulering schriftelijk bij de organisatie is gemeld via , en:
  • er sprake is van een geldige, controleerbare en onvermijdelijke reden van afzegging.

Er vindt geen restitutie plaats als:

  • je inschrijving in strijd is met de eisen en voorwaarden zoals vermeld in de officiële publicaties (onder andere deze website).
  • je auto bij verplichte technische keuring niet in orde blijkt.
  • als voor of na toegang tot de baan blijkt dat je auto teveel geluid produceert. Vanwege de zeer strenge geluidsnormen wordt je auto dan niet toegelaten of van de baan verwijderd.
  • de verhindering het gevolg is van reisbeperkingen opgelegd door de overheid in verband met het coronavirus. Dit is van belang voor wie in het buitenland woont.

Eventuele restitutie vindt binnen enkele weken na het evenement plaats.

De SCARB verwerkt persoonsgegevens met inachtneming van de AVG (ingegaan op 25 mei 2018). Onze privacy verklaring vind je op www.alfaclub.nl.

Vind je hierboven geen antwoord op je vraag, neem dan contact op via track@spettacolosportivo.eu voor vragen over het baanprogramma, spettacolo@alfaclub.nl voor overige vragen over het Spettacolo Sportivo of via info@alfaclub.nl voor algemene vragen over de SCARB. Ga voor het laatste nieuws naar www.alfaclub.nl.

Deze tekst is in mei 2022 samengesteld. Alle informatie blijft onder voorbehoud van wijzigingen.

Mede mogelijk gemaakt door