SCARB

Een internationaal feest voor liefhebbers van alle modellen van Alfa Romeo.

De SCARB organiseert voor de 24e keer het Spettacolo Sportivo, een internationaal feest voor liefhebbers van alle modellen van Alfa Romeo. Gelukkig weer in de vertrouwde opzet, want na een jaar zonder Spettacolo (2020) en een Spettacolo met beperkingen (2021) kunnen bezoekers dit jaar behalve deelnemen aan baan-activiteiten ook weer ongedwongen rondstruinen op de paddock, de races van de Squadra Italia bekijken vanaf de tribunes, uitpuffen op het terras van het Club Café en vooral: andere Alfisti ontmoeten, want zoals ons motto luidt: ‘Passie beleef je samen’. Ook niet-leden zijn dit jaar weer welkom. Mooier nog: zij kunnen nu na het aanschaffen van een entree-ticket ook hun Alfa’s parkeren op de paddock en ook tickets kopen voor de baan-activiteiten.

Kijken

Lekker rondstruinen door de duinen of over de paddock, op zoek naar die unieke Alfa Romeo. Tijdens het Spettacolo Sportivo valt er van alles te bekijken op en rond het circuit.

Lees verder

Doen

Deelnemen aan een van de baansessies op het spectaculaire circuit van Zandvoort. We hebben voor elk wat wils.

Lees verder

Info/faq

Heb je vragen? Of wil je meer weten over het Spettacolo Sportivo? Kijk dan snel of je vraag al beantwoord wordt in onze FAQ. Mocht dit niet zo zijn dan kun je nog altijd contact met ons opnemen.

Lees verder

Jubileum Alfetta en Alfa 156

De thema-modellen van dit jaar zijn de Alfetta en de Alfa 156 die respectievelijk 50 en 25 jaar geleden werden geïntroduceerd. De Alfetta, genoemd naar de succesvolle Tipo 158/159 Grand Prix racers van begin jaren ’50, werd door het eigen Centro Stile van Alfa Romeo ontworpen, onder leiding van Giuseppe Scarnati. Een opmerkelijk technisch detail was dat de versnellingsbak niet direct bij de motor was gemonteerd maar bij de achteras. Resultaat daarvan was een optimale gewichtsverdeling en daardoor beter een weggedrag. Naast de sedan zetten we ook het later geïntroduceerde coupé-model in het zonnetje.

Walter de Silva kwam in het jaar dat de Alfetta werd geïntroduceerd bij het Centro Stile werken. 25 jaar later was hij als hoofd van datzelfde Centro Stile verantwoordelijk voor de lijnen van de Alfa 156. Een opvallend detail, dat je nog steeds terugziet bij diverse modellen van andere merken, was de ‘verborgen’ achterste deurgreep. De auto verwierf de Europese titel ‘Auto van het Jaar 1998’. In Nederland werden meer dan 25.000 exemplaren op kenteken gezet.

Van de Alfetta en Alfa 156 zetten we de mooiste exemplaren bij elkaar en de eigenaren kunnen deelnemen aan de jubileumparade.

Doen en kijken

Op deze site vind je informatie over wat er te doen en te zien is. Onder Info/Faq staat alles wat je moet weten over toegang, programma, keuringseisen en nog veel meer. De online inschrijving voor de baanactiviteiten sluit in de nacht van 28 op 29 juni. Je kunt je, zolang de sessies niet zijn volgeboekt, nog wel tijdens het Spettacolo registreren bij de Inschrijfbalie, de prijs is dan wel iets hoger.

Mede mogelijk gemaakt door