ALLEEN VOOR DEELNEMENDE CLUBLEDEN EN VOORAF INSCHRIJVEN

Wijziging per 14 juli

Toeschouwers zonder deelname aan de baansessies hebben geen toegang tot het circuit. Wie wel deelneemt aan een baansessie en dus toegang heeft kan wel de verrichtingen van anderen en de races bekijken.

Alfa Romeo Challenge

De Alfa Romeo Challenge: verbaas je over hoe hard het gaat. Ook over de oudjes, want die doen het vaak niet alleen best, maar soms zelfs beter. Zoals een klassieke Giulia die een 147 het vuur aan de schenen legt. Dit zijn de mannen en vrouwen van het serieuze racewerk. Met een kwalificatietraining op de zaterdag en races op zowel de zaterdag als de zondag. Op zondag is er een 1-uurs race met verplichte pitstop voor extra spektakel.

Squadra Italia

De Squadra Italia valt onder het Dutch National Racing Team (DNRT) en bestaat uit een groep amateurs die tegen niet al te hoge kosten genieten van het racen met hun Alfa's. Zoals ze het zelf zeggen: 'we kunnen goed met elkaar door een bocht'. Wij zouden hen Gentlemen Racers willen noemen. Ook dit jaar zijn ze te gast op het Spettacolo en laten ze ook anderen genieten van boeiende races. Het startveld heeft een grote diversiteit aan Alfa's, van de jaren '70 tot de jongste typen. De Squadra Italia is een raceklasse met diverse kampioenschappen zoals de 16V TwinSpark Cup, 75TS Cup en 105 Cup.

Special Display

In voorgaande edities was er op de Special Display een keur aan unieke en heel bijzondere Alfa Romeo’s te zien. Dat zal dit jaar een stuk minder zijn maar we doen wel ons best een paar spektakelstukken naar Zandvoort te halen.

Paddocks

Bij veel race-evenementen kan je alleen maar tegen betaling de paddock op, of soms zelfs helemaal niet. Het Spettacolo Sportivo speelt zich voor een belangrijk deel juist af op de paddock. Naast lange rijen Alfa's van clubleden vind je er de tenten en trucks waar de teams van de Squadra Italia en de Alfa Romeo Challenge aan hun auto's werken.

Pitboxen

In verband met het coronavirus is slechts een enkele standhouder aanwezig. De Clubwinkel is wel aanwezig, met een deel van het assortiment van aan de club en aan Alfa Romeo gerelateerde artikelen. In een andere pitbox vind je de mannen van de Technische Commissie voor goede raad en die is, in weerwil van het gezegde, in dit geval gratis.

Catering

Deze editie van het Spettacolo Sportivo is er geen clubcafé en geen terras. Wel is een deel van de vaste uitbaters op het circuitterrein open.

Tribunes

Voor of na je eigen sessie kan je relaxed genieten van spannende races of de verrichtingen van cursusdeelnemers en rijders volgen vanaf de hoofdtribune.

Nieuws

Spettacolo Sportivo Alfa Romeo 2021: foto's en video's
Spettacolo Sportivo Alfa Romeo 2021: foto's en video's

Het was soms (heel erg) nat, het was winderig, het was soberder dan andere jaren, het was minder druk,...

Lees verder
Programma / tijdschema Spettacolo Sportivo 2021 online
Programma / tijdschema Spettacolo Sportivo 2021 online

Door de beperkingen vanwege het coronavirus zal het op de paddock veel rustiger zijn dan bij eerdere...

Lees verder
Nu te bekijken: Spettacolo Sportivo Briefing video
Nu te bekijken: Spettacolo Sportivo Briefing video

Het was altijd een speciaal sfeertje tijdens de briefings; de opmaat naar dát waarvoor je naar...

Lees verder
Update 14 juli: veel belangrijk Spettacolo nieuws
Update 14 juli: veel belangrijk Spettacolo nieuws

De afgelopen dagen hebben we hard gewerkt aan het aanpassen van programma, procedures en wat al niet...

Lees verder

Mede mogelijk gemaakt door

Copyright © 2021 - SCARB