INFO / FAQ

De SCARB volgt de richtlijnen van het RIVM en de eventuele extra regels van het Circuitpark Zandvoort. De regel om 1,5 meter afstand te houden is nog steeds van kracht. Om te vermijden dat er teveel mensen in een ruimte bij elkaar komen wordt de verplichte briefing online gegeven. Dat kan al voor het weekend op het YouTube kanaal van de SCARB. Informatie daarover krijg je bij de bevestiging na inschrijving. Bij het afhalen van de polsbandjes en voorruitsticker (zonder die attributen krijg je geen toegang tot de baan) geef je een vrijwaringsverklaring af waarmee je tegelijk verklaart de online briefing gevolgd en begrepen te hebben.

Vooraf inschrijven is in ALLE gevallen vereist, ook als je zonder auto naar het circuit komt en alleen wilt rondlopen op de paddock of kijken vanaf de tribunes. Inschrijven doe je door in de webshop een toegangsticket te bestellen. Dit ticket kost 0 euro en geeft in combinatie met de clubpas van 2021 toegang voor jezelf, 1 extra volwassene en hun kinderen tot 18 jaar. Vergeet die clubpas dus niet!

Het Spettacolo Sportivo Alfa Romeo 2021 vindt plaats op Circuit Zandvoort op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus. Openingstijden van het circuitterrein voor het publiek zijn beide dagen van 9.00 tot 18.00 uur. Als je Alfa een verplichte technische keuring moet ondergaan kan je eerder terecht, in de bevestigingsmail krijg je daarover informatie.

Bij aankomst verwijzen de SCARB vrijwilligers, duidelijk herkenbaar, je naar je parkeerplek. Niet-Alfa's van SCARB-leden verwijzen we naar een apart parkeervak.

Voor dit jaar geldt: alleen leden (met nog één volwassene en hun kinderen tot 18 jaar) hebben toegang hebben als zij zich vooraf hebben ingeschreven. Daarom verkopen we helaas geen toegangskaarten aan de poort.

De huisregels van het circuit staan op het gehele terrein geen (huis)dieren toe, uitgezonderd hulphonden. Ook niet in de auto. Wie zijn hond of ander huisdier meeneemt wordt niet toegelaten of, indien toch binnengekomen, van het terrein gestuurd. Promotionele activiteiten (waaronder flyeren) zonder voorafgaande toestemming zijn niet toegestaan. De huisregels en het paddockreglement van het circuit vind je op www.alfaclub.nl.

Dit jaar is het niet mogelijk ter plaatse lid te worden. Wil je het Spettacolo bezoeken en eventueel deelnemen aan de baansessies, dan kun je het halfjaar lidmaatschap overwegen. Dat sluit je af door het item te kopen in de webshop. Het lidmaatschap biedt toegang tot het Spettacolo Sportivo voor het nieuwe lid, een tweede volwassene en hun kinderen tot 18 jaar. Bovendien kun je dan, zo lang er plaats is, je Alfa op de paddock parkeren. De jaarbijdrage verdien je zo al heel snel terug en je ontvangt bovendien een fantastisch clubblad.

Let op: toegang tot het Spettacolo alleen in combinatie met een ticket voor een of meer baansessies. Met alleen een halfjaarlidmaatschap ticket mogen we je niet toelaten.

Je tweede Alfa kan ook mee de paddock op als: beide auto's op je naam staan en je met de tweede bestuurder achter elkaar aan rijdend bij het toegangshek komt en bij de medewerker aangeeft dat je met twee auto's komt. Het totaal aantal inzittenden mag niet meer zijn dan twee volwassenen en hun kinderen tot 18 jaar

Het Spettacolo Sportivo is door de Belastingdienst erkend voor de evenementenregeling. Wil je komen met een Alfa ouder dan 15 jaar en waarvan het kenteken geschorst is, stuur dan uiterlijk 25 juli een e-mail naar info@alfaclub.nl met daarin je naam, donateurnummer, type Alfa en kenteken. De SCARB verzamelt deze gegevens en levert ze aan bij de Belastingdienst, maar heeft geen invloed op het vervolgproces. We kunnen geen bevestiging sturen omdat de Belastingdienst de organisator van een erkend evenement ook geen bevestiging stuurt.

Alleen SCARB-leden met een Alfa Romeo kunnen zich inschrijven voor de baansessies. Inschrijven doe je via de webshop. De verkoop van baansessies sluit in de nacht van 27 op 28 juli. Paddock tickets en het halfjaar lidmaatschap blijven wel tot en met het Spettacolo beschikbaar. Let bij de inschrijving goed op de eventuele toelatingseisen en de dagen waarop de programmaonderdelen plaatsvinden. Wil je met meerdere auto's deelnemen? Vul dan per auto een inschrijfformulier in.

Tijdens Spettacolo weekend kun je bij de inschrijfbalie inschrijven voor (extra) baansessies (mits nog beschikbaar). Dat is alleen mogelijk voor degenen die al via inschrijving vooraf toegang hebben tot het circuitterrein. De prijzen liggen iets hoger dan in de voorverkoop. Contant betalen is niet mogelijk, betalen kan uitsluitend met PIN. De inschrijfbalie is beide dagen vanaf 10.00 uur geopend. Voor de Scuderia en de Circuittraining kan je inschrijven op vrijdagavond tijdens de keuringen in de TC-loods of op zaterdagochtend voor 10.00 uur bij de inschrijfbalie.

Kom aan het begin van de dag naar de Inschrijfbalie. Daar adviseren we je graag bij je keuze uit de diverse sessies waarin nog plaats is.

Bekijk het programma. LET OP: Alle genoemde tijden zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. Het definitieve programma vind je op het Spettacolo.

Dat verschilt per baanonderdeel. Kijk bij het betreffende onderdeel onder DOEN voor meer informatie.

Op geen enkel circuit in Europa mogen kinderen onder de 16 jaar mee de baan op. Het Spettacolo kent één uitzondering; de Gruppo Bambino. Kijk bij de beschrijving voor meer bijzonderheden.

Voor de Scuderia en Circuittraining gelden keuringseisen. De tijden voor de keuring staan in de bevestigingsmail die je na het afronden van je bestelling krijgt.

Neem contact op met track@spettacolosportivo.eu als je op de aangegeven tijd niet beschikbaar bent.

De briefing is verplicht voor rijders EN passagiers. Dit jaar publiceren we de video met de briefing op YouTube. De link naar die video publiceren we in de loop van juli, zie het nieuws op www.alfaclub.nl. Je ontvangt na inlevering van een vrijwaringsverklaring, (bekijk het voorbeeld) een voorruitsticker en polsbandjes. Zonder deze zaken word je niet toegelaten tot de baan. Heb je ingeschreven voor verschillende baansessies, dan hoef je maar één briefing te volgen en krijg je ook in één keer alle voorruitstickers mee. Een uitzondering geldt voor de briefing voor de Gruppo Bambino, de gang van zaken is dan heel anders. Daarom moeten rijders en (volwassen) passagiers deze in alle gevallen volgen. Voor deelnemers (en hun passagiers) aan de parades is de briefing niet verplicht, het tekenen van een vrijwaringsverklaring wel.

De inschrijfbalie en de briefingruimte vind je in de zaal op de galerij boven de pitboxen.

Ook passagiers, bijvoorbeeld partner, zoon of dochter, moeten de briefing online volgen, juist omdat er dan tijdens de sessie van bestuurder gewisseld kan worden. Dat mag uitsluitend in de pitstraat. Het is niet mogelijk vanaf de paddock de pitstraat in te lopen, dus wie het stuur wil overnemen moet eerst als passagier mee de baan op.

Doorgaans keert een verzekering niet uit bij schade ontstaan op het circuit of tijdens een snelheidsevenement. Er zijn uitzonderingen waarbij er wel dekking is, maar soms geldt daarbij de verplichting om de activiteiten vooraf te melden. Informeer bij je verzekeraar of tussenpersoon naar de voorwaarden.

Raadpleeg www.vvvzandvoort.nl of boekingssites zoals www.booking.com en www.trivago.com voor overnachtingsmogelijkheden.

Ieder SCARB-lid dat zijn of haar inschrijving wil intrekken voor aanvang van het evenement ontvangt het inschrijfgeld terug als zowel:
- uiterlijk twee weken voor aanvang van het evenement de annulering schriftelijk bij de organisatie is gemeld via track@spettacolosportivo.eu, en:
- er sprake is van een geldige, controleerbare en onvermijdelijke reden van afzegging.

Er vindt geen restitutie plaats als:
- je inschrijving in strijd is met de eisen en voorwaarden zoals vermeld in de officiële publicaties (onder andere deze website)..
- je auto bij verplichte technische keuring niet in orde blijkt.
- als voor of na toegang tot de baan blijkt dat je auto teveel geluid produceert. Vanwege de zeer strenge geluideisen wordt je auto dan niet toegelaten of van de baan verwijderd.
- de verhindering het gevolg is van reisbeperkingen opgelegd door de overheid in verband met het coronavirus. Dit is van belang voor wie in het buitenland woont.
Eventuele restitutie vindt binnen enkele weken na het evenement plaats.

De SCARB verwerkt persoonsgegevens met inachtneming van de AVG (ingegaan op 25 mei 2018). Onze privacy verklaring vind je op www.alfaclub.nl.

Vind je hierboven geen antwoord op je vraag, neem dan contact op via track@spettacolosportivo.eu voor vragen over het baanprogramma, spettacolo@alfaclub.nl voor overige vragen over het Spettacolo Sportivo of via info@alfaclub.nl voor algemene vragen over de SCARB.Ga voor het laatste nieuws naar www.alfaclub.nl.

Deze tekst is in juni 2021 samengesteld, 14 juli gewijzigd. Alle informatie blijft onder voorbehoud van wijzigingen.

Nieuws

Spettacolo Sportivo Alfa Romeo 2021: foto's en video's
Spettacolo Sportivo Alfa Romeo 2021: foto's en video's

Het was soms (heel erg) nat, het was winderig, het was soberder dan andere jaren, het was minder druk,...

Lees verder
Programma / tijdschema Spettacolo Sportivo 2021 online
Programma / tijdschema Spettacolo Sportivo 2021 online

Door de beperkingen vanwege het coronavirus zal het op de paddock veel rustiger zijn dan bij eerdere...

Lees verder
Nu te bekijken: Spettacolo Sportivo Briefing video
Nu te bekijken: Spettacolo Sportivo Briefing video

Het was altijd een speciaal sfeertje tijdens de briefings; de opmaat naar dát waarvoor je naar...

Lees verder
Update 14 juli: veel belangrijk Spettacolo nieuws
Update 14 juli: veel belangrijk Spettacolo nieuws

De afgelopen dagen hebben we hard gewerkt aan het aanpassen van programma, procedures en wat al niet...

Lees verder

Mede mogelijk gemaakt door

Copyright © 2021 - SCARB