Alfa Romeo Challenge

De Alfa Romeo Challenge: verbaas je over hoe hard het gaat. Ook over de oudjes want die doen het vaak niet alleen best maar soms zelfs beter. Zoals een Bertone die doodleuk een 156 zoek rijdt. Dit zijn de mannen en vrouwen van het serieuze racewerk. Er zijn twee kwalificatietrainingen op de zaterdag en races op zowel de zaterdag als de zondag. Op zondag is er een 1-uurs race met verplichte pitstop voor extra spektakel.

Squadra Italia

De Squadra Italia valt onder het Dutch National Racing Team (DNRT) en bestaat uit een groep amateurs die tegen niet al te hoge kosten genieten van het racen met hun Alfa's. Zoals ze het zelf zeggen: 'we kunnen goed met elkaar door een bocht', wij zouden hen Gentlemen Racers willen noemen. Dit jaar zijn ze te gast op het Spettacolo en laten ze ook anderen genieten van boeiende races. Het startveld heeft een grote diversiteit aan Alfa's, van de jaren '70 tot de jongste typen. De Squadra Italia is een raceklasse met diverse kampioenschappen zoals de 16V TwinSpark Cup, 75TS Cup en 105 Cup.

Special Display

Op de Special Display zie je een line-up van vele 'neusjes van de zalm'; Alfa Romeo's die je vaak alleen van foto's kent staan daar zomaar in het echt. Het Registro Internazionale Alfa Romeo 6C 2500 geeft acte de présence en de Scuderia del Portello is opnieuw aanwezig met bijzondere racers die ook nog eens op de baan flink de sporen krijgen. En er komt nog veel meer...

Lezing

Kijken, maar vooral luisteren doe je bij de lezing waarin Nancy Hendriks je meeneemt door 40 jaar SCARB-geschiedenis. Op zowel zaterdag als zondag. Aanmelden ter plekke.

Buitenlandse clubs

Enkele zusterclubs uit het buitenland hebben zich in een aantal tenten op de paddock verzameld om zich te presenteren. Veel SCARB-leden zijn wel eens te gast op evenementen van buitenlandse clubs en ervaren dat als de kers op de taart van de Alfa-hobby. Deze presentaties zijn dé gelegenheid om contacten te leggen en informatie in te winnen; maak je Alfa-passie grensoverschrijdend!

Paddocks

Bij veel race-evenementen kan je alleen maar dromen van een bezoekje aan de paddock. Of je betaalt extra voor een bezoekje met alsnog vele beperkingen. Tijdens het Spettacolo Sportivo is de paddock juist 'the place to be'! Zorg voor voldoende batterij- en geheugencapaciteit van je apparatuur, er is zóveel moois om vast te leggen.

Toppers

De allermooiste auto's uit de diverse registers van de club verschijnen één voor één op een podium waarbij de eigenaar of eigenaresse tekst en uitleg geeft. De deelname is op uitnodiging maar als je vindt dat jouw Alfa wel een plekje in de schijnwerpers verdient kan je je aanmelden via je registerleider.

Pitboxen

Een deel van de pitboxen en de paddock is omgetoverd tot een heuse winkelpromenade. Met onder andere de SCARB clubwinkel met een grote collectie clubartikelen zoals kleding, oudere Klaverblaadjes en vele gadgets waarmee je de passie voor ons merk kunt uitdragen. De clubwinkel opent beide dagen om 10:00 uur.

Verder vind je vele standhouders met miniatuurauto's, boeken, poetsmiddelen, smeermiddelen en gebruikte en nieuwe onderdelen. En op verzoek zijn er dit jaar ook weer diverse stands met Italiaanse lifestyle-artikelen en delicatessen. In de Alfa Romeo Miniatura expositie in één van de pitboxen showt een groep verzamelaars een grote hoeveelheid Alfa Romeo miniaturen.

Catering

In de clubwinkel kan je op vertoon van je clubpas een sponsorkaart aanschaffen waarmee je in het SCARB clubcafé koffie, thee, fris of een biertje kunt verkrijgen. Het clubcafé opent op zaterdag om 10:00 uur, op zondag om 9:00 uur. Daarnaast zijn de horeca-voorzieningen op het circuitterrein ten opzichte van vorige keren flink uitgebreid.

Tribunes en pitdak

Relaxed genieten van spannende races of de verrichtingen van de cursusdeelnemers volgen doe je vanaf de tribunes of vanaf het dak van de pits. We voorzien de races en een groot aantal activiteiten op de paddock van een enthousiast en deskundig commentaar.

Sponsoren